Corona 2

Dag iedereen !

Het is me wat, dat corona ding !

Bijna de ganse wereld lijdt eronder en de gevolgen zullen hoe dan ook heel zwaar zijn. Los van de vele mensen die onnodig gestorven zijn en het gevaar dat altijd wel ergens zal blijven loeren komt er ook een economische en financiële kater aan. Of, dat vrezen we toch en we gaan allemaal serieus moeten nadenken om oplossingen te vinden.
En laat dat nu juist iets zijn waar we door deze crisis wel tijd voor gekregen hebben….nadenken. En als je goed nadenkt vindt je vroeg of laat wel een oplossing. Dat principe heb ik in mijn leven al dikwijls met succes toegepast. En nu doe ik dat ook.

Een groot hulpmiddel daarbij is om niet blindelings te geloven of te aanvaarden wat door de pers en de politiek aan ons opgedrongen wordt. Zij hebben namelijk ook nagedacht en willen met hun verkondigingen bereiken wat ze vooral zelf willen bereiken. En dat is niet noodzakelijk hetzelfde als wat wijzelf het beste vinden of wat voor ons het beste is.
Zo heb ik mij al mateloos gestoord aan de verslaggeving over Spanje tijdens deze corona pandemie. Dat was vroeger ook al zo maar nu wij hier, in Spanje, zelf wonen volg je dat als Belg toch wat grondiger op. Het is niet de bedoeling om hier een politiek debat te openen, verre van, maar Spanje lijkt in de pers wel het meest verschrikkelijke, gevaarlijkste land ter wereld te zijn. Zo erg is de toestand hier. En het raakt hier maar niet onder controle en er is hier veel te laat gereageerd enz, enz…. Nu, even een paar feiten : de noodtoestand, lockdown, is hier begonnen op 14 maart net als in België maar hier in Spanje is een lockdown een lockdown en dat betekent heel duidelijk dat niemand in gans Spanje nog buiten mag. Punt gedaan. Geen gedoe met die mag wel en die mag niet en in die regio mag je dat wel en ginder mag dat niet. Eén regering die duidelijk en kordaat beslist. Niet aangenaam maar wel efficiënt. Spanje is 16 x groter dan België, heeft 47.100.000 inwoners en er waren een paar dagen geleden ongeveer 26.500 doden. België heeft 11.000.000 inwoners en 8600 doden. Dat betekent dus dat er per 100.000 inwoners in Spanje 56 doden zijn en in België 78. Duidelijk ? Het is misschien iets te eenvoudig om het op die manier te stellen maar zo zijn de feiten.

Wat wil ik nu eigenlijk zeggen met dit alles ? Wel….als uw droom was om ooit van een tweede verblijf te genieten in Spanje of om in Spanje te gaan wonen, ga er dan voor en volg uw hart. Door na te denken kom je vanzelf wel tot de bevinding dat we moeten genieten van het leven, nu en niet later ! En die corona toestand kan daar niets aan veranderen. Integendeel, we kunnen nu nog meer bewust genieten van de mooie dingen hier in Spanje. En mooi is het hier zeker ! Er is zoveel variatie, zoveel te zien en te beleven. De mensen zijn zo behulpzaam, vriendelijk en gastvrij. En er is altijd de zon die voor zoveel levensvreugde zorgt. Het levensritme is hier trouwens gans anders dan wat wij gewoon zijn. Veel rustiger, veel intenser, veel warmer, zowel letterlijk als figuurlijk.
Dus…..denk eens goed na, nu je er tijd voor hebt, en uw verlangen naar Spanje kan alleen maar groter worden !

NB : ook bouwfirma’s denken na en omdat ze nu maanden verloren hebben zowel in bouwtijd als in verkoop zijn er nu tijdelijk verschillende promotieacties. Heb je iets gezien op www.motimmo.be  dat u zou kunnen bekoren, laat gerust iets weten en we informeren u over de eventuele acties.

Tot binnenkort !

 

 

Compare listings

Vergelijken