HOE BEGIN JE ER AAN ?

Als een eigen huis in de Spaanse zon uw droom is, laat dan corona deze droom niet kapot maken !

 

Niemand weet momenteel hoe lang dit virus onze manier van leven zal bepalen. We zijn onze draad kwijt, ons menselijk sociaal contact, onze gewoontes, ons avondje uit met vrienden, onze uitstapjes enz…
Veel medemensen moeten nu keihard werken om er voor de anderen te zijn. Maar voor de meesten onder ons betekent dit ook dat er nu plots veel meer vrije tijd beschikbaar is. En nu die tijd er toch is kunnen we hem misschien gebruiken om die Spaanse droom wat beter voor te bereiden zodat we klaar zijn voor actie eens we weer in ons normale ritme kunnen of mogen komen.

      

 

Maar… hoe begin je daar nu aan ?

Eerst en vooral moet je weten dat wij u begeleiden van de eerste stap tot de laatste en daarna !

Maak voor uzelf eens op wat je eigenlijk zou willen.

Een alleenstaande woning, een appartement op het gelijkvloers of daarboven of gans boven en met een solarium, of een geschakelde woning ? Is een eigen privé garage een must of mag het een gemeenschappelijke garage zijn, is een gewone parkeerplaats genoeg, of is dit totaal onbelangrijk ? Heb je graag een eigen zwembad of mag het een gemeenschappelijke tuin met zwembad zijn ? Heb je graag alles in de onmiddellijke nabijheid of mag het iets verderop zijn en geef je de voorkeur aan absolute rust en stilte ? Graag dicht bij de zee of toch liever naar het binnenland toe ? Iets voor uzelf of iets om vooral te verhuren ?
Een heel belangrijk element is natuurlijk het budget dat je er wil of kan aan spenderen.

         

 

Eens jullie ongeveer weten wat er belangrijk is komt het moment om eens na te denken over de streek waar je dat zou willen.


Persoonlijk geven wij de voorkeur aan de Costa Blanca Zuid omdat het hier zo aangenaam wonen is. Dat komt door het droge en zonnige klimaat en vooral door de aanwezigheid van de grootste zoutmeren van Europa die ervoor zorgen dat dit deeltje van Spanje door de Wereld Gezondheids Organisatie als de gezondste regio van de wereld wordt beschouwd !! Vooral dan voor mensen die last hebben van reuma, astma, huidproblemen e.d. is deze streek uitermate gezond. En dat is toch een reden die kan tellen !

De vele regio’s zijn dan ook heel verschillend maar dat zou te veel bladzijden kosten om die allemaal te belichten.
Feit is wel dat wij voor de andere populaire costa’s, waar we zelf te ver af zitten, samenwerken met makelaars die deze streken wel door en door kennen en die volgens hetzelfde principe van ons werken, namelijk de klant altijd bijstaan met als rode draad : vertrouwen !!

       

 

Eens geweten wat en waar komt de volgende stap : hoe ?

 

Dit is een heel belangrijke stap. Hier moet je namelijk kiezen met welke makelaar je in zee gaat. Daar zouden we heel veel en lang kunnen over doorgaan maar dat gaan we niet doen. Werk gewoon samen met mensen die de juiste opleiding hebben gehad, die je blindelings kan vertrouwen en die bij voorkeur in de streek wonen waar jullie ook terecht zouden willen komen of die samenwerken met betrouwbare makelaars uit een andere streek als die omgeving jullie voorkeur zou genieten.

Bij de aankoop van een woning komen ook heel wat juridische en administratieve zaken kijken en daar werken wij samen met een onafhankelijk advokaten kantoor waar je in uw eigen taal terecht kan. Heel belangrijk is het onafhankelijke advokaten kantoor en geen kantoor dat verbonden is aan één of andere bouwpromotor want die gaan u bij betwistingen niet zo graag helpen, ze moeten dan immers tegen hun eigen werkgever in gaan. Zo helpen wij u ook verder met uw noodzakelijke NIE nummers en Spaanse rekening, zonder deze zaken kan je geen woning kopen in Spanje. Het Nie nummer is een soort identiteits en taks nummer voor elke niet Spanjaard.
Deze zaken kunnen wel wat tijd vragen en daarom kan het beter zijn die al op voorhand te regelen, maar dat is geen noodzaak.

 

Tenslotte blijft het natuurlijk een must om ter plaatse de sfeer op te snuiven, de omgeving te verkennen en natuurlijk de geselecteerde woningen te bezoeken.


Ook hier helpen wij u en gaan we samen met u de gewenste woningen bezoeken en dan rest alleen …. de knoop doorhakken en doen ! Je zal er geen spijt van krijgen.

U ziet dat er veel zaken zijn waar je eerst eens goed kunt over nadenken zodat de zoektocht daarna al veel eenvoudiger wordt.

Bij dit alles kunnen wij u helpen met suggesties en tips waar je misschien niet aan denkt en die toch belangrijk kunnen zijn om uw keuze te bepalen. We hebben daarvoor trouwens een infoblad opgesteld waar we jullie verlangens en wensen op noteren zodat we steeds de meest accurate gegevens kunnen doorspelen.

Wij wonen in Spanje aan de Costa Blanca Zuid en willen onze kennis van streek en omgeving heel graag met jullie delen.
We hebben een persoonlijk contact met alle bouwfirma’s en gaan dan ook regelmatig op werfbezoek om de zaken ter plaatse op te volgen.

Met deze informatie willen we jullie alleen een beetje helpen om uw droom niet zomaar op te bergen omdat corona nu bepaalde dingen onmogelijk maakt. Kijk naar onze site www.motimmo.be of naar de Motimmo pagina op facebook en ervaar wat voor moois er hier te vinden valt. Die site wordt trouwens dagelijks zichtbaar of onzichtbaar bijgewerkt.

Heb je een vraag… stuur maar door ! Je krijgt altijd antwoord ! luc@motimmo.be of +32 496 26 10 40.

 

Tot binnenkort in Spanje ?!

Compare listings

Vergelijken