BELANGRIJKE INFO

Prijzen !

Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief kosten !

Nuttige tip !

Als je op deze site aan het surfen bent, weet dan dat je door op het logo van Motimmo te klikken terug op de startpagina komt.

Goed om weten !

In Spanje bestaat er geen exclusiviteitsrecht voor verkoop van vastgoed wat meteen verklaart waarom je dikwijls dezelfde huizen bij verschillende makelaars terugvindt. Door het grote aanbod is het trouwens zo goed als onmogelijk om alles op een site aan te bieden.
Met andere woorden, ook als je elders iets gevonden hebt kunnen wij u toch tijdens het ganse aankoopproces begeleiden als je dat zou willen.  Wij zullen ook dan dezelfde service vóór, tijdens en na de aan- of verkoop aanbieden !

Waarom Costa Blanca Spanje ?

Nadat we vele jaren door gans Europa trokken met de motorfiets bleek er toch één land steeds terug te keren op het verlanglijstje en dat was Spanje.
Dat land is zo groot en heeft zoveel te bieden dat je alleen hier al je leven lang kan blijven rondtrekken.

Eén regio liet echter de diepste indruk achter , de Costa Blanca ! Met 300 dagen zonneschijn per jaar is het moeilijk om nog iets beters te vinden. Ook de enorme variatie in natuur is verbazend. Aan de Costa Blanca Noord rij je zo van het strand de bergen in op prachtige kronkelbanen ! Doordat je in de bergen natuurlijk op grotere hoogtes zit kan het er af en toe iets vochtiger zijn waardoor de natuur er dan onmiddellijk heel groen uit ziet. Dit is dan meteen ook het grootste verschil tussen Costa Blanca Noord en Costa Blanca Zuid. Het “noorden” heeft meer bergen en is groener daar waar Costa Blanca Zuid vlakker is en nog iets warmer en droger.

Meteen komen we dan bij de logische gevolgen voor woningen en nieuwbouw. In het zuidelijke deel is er meer plaats om te bouwen en is er dus een groter aanbod met een zeer ruime variatie in stijl, grootte en prijs. Daardoor zijn de huizen in Costa Blanca Noord iets duurder…maar toch nog steeds heel interessant !!

Wat de nieuwbouwwoningen zelf betreft, die kunnen ondertussen gemakkelijk de vergelijking aan met wat wij hier in België als topkwaliteit bestempelen. De wetgeving is in Spanje dermate aangepast dat bijna alle aannemers goede kwaliteit afleveren. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een makelaar met kennis van zaken in verband met bouwmaterialen en bouwmethodes een heel belangrijk pluspunt is.

Waarom Costa Blanca Zuid ?

Aan de Costa Blanca zit je net genoeg naar het zuiden om zeer aangename temperaturen te ervaren het hele jaar door en toch net niet die extreem hoge waarden die men nog zuidelijker wel heeft.

En toch is er nog een regio die net iets anders is dan de rest, namelijk de Costa Blanca Zuid. Je geniet van een soort microklimaat, het is hier een paar graden warmer dan in Costa Blanca Noord, het is droger en je hebt de zeer gunstige invloed van de zoutmeren die tevens een grote bron van inkomsten zijn voor de plaatselijke bewoners. Door die zoutmeren, de twee grootste van Europa, heeft de lucht immers een grotere concentratie aan jodium wat samen met de warmte van de zon zorgt voor een helende werking bij reumapatiënten, mensen met huidproblemen, artritis enz…. De modderbaden van de Mar Menor zijn trouwens ook wereldberoemd daardoor.

Het is geen toeval dat de Costa Blanca Zuid meerdere keren als gezondste regio van Europa uitgeroepen is !

Door die natuurlijke aantrekkingskracht van zon, zee, droog klimaat, gezond om te leven en om tot rust te komen door de relaxte manier van leven in Spanje, is deze regio enorm populair zowel bij toeristen als bij mensen die een tweede verblijf hebben of zoeken. De plaatselijke ondernemers spelen daar gretig op in waardoor er momenteel zeer veel gebouwd wordt in alle stijlen en vormen met als groot voordeel dat er veel diverse keuze is en dat de prijzen heel concurrentieel zijn.

 

Compare listings

Vergelijken